Kelebek Mutfağım

Mutfakta Hayat Kurtaran Bir Sos; Pesto

14 Aralık 2016

İyi bir sos yapmak en az onu kullanacağınız yemeği yapmak kadar önemli. Hatta kimi zaman oldukça basit ve pratik yemekler gurme soslar sayesinde birer sanat eserine dönüşebiliyor. İşte mutfakta hayat kurtaracak bir tarif; Pesto Sos!

pesto-sos-tarifi

Malzemeler

2 büyük demet taze fesleğen

150 gram parmesan peyniri

100 gram çam fıstığı

2 su bardağı zeytinyağı

5 diş sarımsak

1/4 çay kaşığı tuz

Yapılışı
1.Yaprak yaprak ayıklayıp, bol suda yıkadığınız fesleğenleri kuruladıktan sonra incecik kıyın.

2. Çıtırlık kazanması ve aromasının daha yoğun hissedilmesi için çam fıstıklarını yağsız tavada 2-3 dakika kadar kavurun.

3. Parmesan peynirini rendenin ince tarafıyla rendeleyin.

4. Sarımsakları ayıkladıktan sonra tuz ilavesi ile bir havanda dövün.

5. Ezilmiş sarımsakları, kavrulmuş çam fıstıkları ve kıyılmış fesleğen yaprakları ile mutfak robotunda püre haline getirin.

6. Rendelenmiş parmesan peyniri ve zeytinyağı azar azar ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.

7. Hazır durumda olan pesto sosu, yemek hazırlamaya vakit olmadığında bile domates, peynir, ekmek dilimi üzerinde kullanmak üzere buzdolabında saklayın.

Afiyet olsun! 🙂

pesto-sos-kolay-tarif

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply