Kelebek Mutfağım

DÜNYANIN EN İYİ ŞEFLERİ: THOMAS KELLER

19 Ocak 2017

THOMAS KELLER KİMDİR?

Thomas Keller 1955 yılında Kaliforniya Oceanside’da doğdu. Fransız pişirme sanatında devrim yaratan bir isim olarak kabul edilen Thomas Keller, sadece şef değil aynı zamanda restoran sahibi ve yazar. 1996 yılında En İyi Amerikan Şef Ödülü başta olmak üzere birçok ödüle sahip.

Napa Valley Restaurant, The French Laundry ve Perse’nin sahibi olan dünyaca ünlü aşçı, aynı zamanda Ratatouille ve Spanglish gibi filmlere verdiği danışmanlıkla da biliniyor. 2005 yılında kariyerini Michelin yıldızıyla taçlandıran şef, Amerika’da, iki farklı restoranı için üç Michelin yıldızı almayı başaran tek şef olarak tarihe geçmeyi başardı.

Şu anda yedi yıldızı bulunan Keller, sayısız ödül ve birçok başarısıyla şef olmak isteyenlerin ilham kaynağı…

THOMAS KELLER’DAN LİMON SOSLU KIZARMIŞ TAVUK

MALZEMELER

1 bardak soğuk su

1 su bardağı artı 2 çay kaşığı şifa tuzu

1/4 fincan artı 2 çorba kaşığı bal

12 defneyaprağı

1 baş sarımsak, ezilmiş ancak soyulmamış

2 çorba kaşığı karabiber

3 büyük biberiye

1 küçük kekik

1 küçük maydanoz demeti

Hafifçe rendelenmiş meyve suyu ve 2 limon suyu

İki adet 3 kiloluk tavuk

3 fincan çok amaçlı un

2 çorba kaşığı sarımsak tozu

2 çorba kaşığı soğan tozu

2 çay kaşığı kırmızıbiber

2 su bardağı ayran

Çiçek Yağı

Biberiye ve kekik gevreği, garnitür için

 

YAPILIŞI

Geniş bir kapta suyun 1 çeyreğini tuz, bal, defne yaprağı, sarımsak, biber, biberiye, kekik ve maydanozla karıştırın. Limon kabuğunu, meyve suyu ile limon suyunu ekleyin ve tuz eriyene kadar karıştırıp kaynatın. Tamamen soğuduktan sonra kalan soğuk suyu ekleyin. Tavukları karışıma batırın ve 1 gece boyunca dolapta bekletin.

Tavukları temizleyin ve kurumaya bırakın. Deride sıkışmış otlar veya biberleri çıkarın ve göğüs kemiğini kemikte tutarak, her bir tavuğu 8 parçaya bölün.

Büyük bir kabın içinde un, sarımsak tozu, soğan tozu ve 2 çay kaşığı tuzu birleştirin. Ayranı büyük bir kaba koyun. Bir seferde birkaç parça ile çalışarak, tavuğun yağını tereyağına ekleyin. Daha sonra un karışıma tavuğun her yerine yapışacak şekilde bastırın. Tavuğu, folyo kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisine aktarın.

Derin bir tava içine bitkisel yağı koyup 330 ° C’ye kadar ısıtın. Tavuğu 2 veya 3 seferde orta ateşte kavurun, bir kere dönerek altın sarısı ve gevrek olana kadar çevirin ve 20 dakika kadar pişirin. Tavuğu, kağıt havluların üzerine çıkarın ve yağının süzülmesini bekleyin. Kızarmış tavuğu bir tepsiye aktarın, ot dalları ile süsleyin ve servis yapın. Afiyet olsun! 🙂

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply