Kelebek Mutfağım

DÜNYANIN EN İYİ ŞEFLERİ: JAMIE OLIVER

2 Şubat 2017

Dünyanın en çok tanınan şeflerinden biri olan Jamie Oliver, 27 Mayıs 1975’de İngiltere’de doğdu. Anne ve babasının Essex’teki restoranında çocuk yaşta mutfak ve aşçılıkla tanışmıştır. Yemek üzerine hazırladığı televizyon programları dünyada 100’ün üzerinde ülkede yayınlanmaktadır. Özellikle okullardaki sağlıksız beslenme ve kötü yemek alışkanlıklarına karşı çalışma ve kampanyaları ile tanınmaktadır.

Jamie Oliver dünyanın en sevilen televizyon kişiliklerinden biridir. Pek çok insana mutfakta daha fazla zaman harcama ve daha fazla keyif alma ilhamını vermiştir. 2010’da yayınladığı “Jamie’s 30 Minute Meals – Jamie’nin 30 Dakika Öğünleri” kitabı İngiltere’de bir milyonun üzerinde satış yapmış ve kurgu dışı kategoride en hızlı satış rekorunu kırmıştır.

 

JAMIE OLIVER’DAN MAC AND CHEESE TARİFİ

Malzemeler

Deniz tuzu
Taze çekilmiş karabiber
45gr tereyağı
3 yemek kaşığı un
10 diş sarımsak ( soyulmuş ve ince dilimlenmiş)
6 adet defneyaprağı
1 litre sut
600gr makarna (sevdiğiniz/istediğiniz herhangi bir sekil olabilir)
8 domates
150gr cheddar ( taze kaşar da kullanabilirsiniz)
100gr rendelenmiş parmesan peyniri
Taze Kekik (kuru da kullanabilirsiniz)
3 avuç dolusu toz haline getirilmiş ekmek ( grisini de kullanabilirsiniz. )
Zeytinyağı

Yapılışı

Büyük bir tencere içine deniz tuzunu katarak kaynatın. Ayrı bir tavada kısık ateşte tereyağını eritin. İçine unu ekleyip, ocağı orta dereceye getirip krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. İçine sarımsakları ekleyin. Bu şekilde de bir tur karıştırdıktan sonra içine defneyapraklarını ve sütü ekleyip kaynayana kadar bekletin. Kaynadıktan sonra altını kapatıp diğer malzemeleri hazırlamaya başlayın.

Fırını 220 C’ye ayarlayın.

Makarnayı kaynayan suya atıp, paketin üzerinde yazan zaman doğrultusunda yumuşayana kadar haşlayın. Bu arada domatesleri küçük küpler halinde doğrayıp tuz ve karabiber ile tatlandırın. Haşlanmış makarnayı süzün ve hemen soğumadan tavada kaynatmış olduğunuz karışımın içine katin. İçine kasar peynirini, kekiği ve domatesleri ekleyin. Bu şekildeyken tadına bakıp, gerekiyorsa tuz/karabiber ekleyebilirsiniz.

Makarnalı karışımı çukur bir fırın tepsisine alıp, fırına verin. 30 dakika kızarana kadar fırında pişirin. Fırında makarna kızarırken, ayrı bir tavada ekmek kırıntılarını kekik ile birlikte orta dereceli ateşte altın rengi oluncaya kadar kavurun. Kavrulmuş ekmekleri servis kabına alin.

30 dakika sonra fırından çıkardığınız makarnanızın üzerine ekmek kırıntılı sosunuzu serperek servis yapın.

Afiyet olsun!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply