Dekorasyon Önerileri Kelebek Mutfağım

Kusursuz Bir Davetin İpuçları

3 Haziran 2017

Hem iftar hem de akşam yemeklerinde misafirlerinizi etkileyecek, onları kusursuz bir şekilde ağırlamanızı sağlayacak sunum ve düzen konusunda etkili ipuçları…

Davet sofranıza en fazla 3 takım bıçak ve çatal koymaya dikkat edin. Bardak sayısı 4’e çıkabilir.

Özellikle iftar sofralarında düşündüğünüz yemeklerde yemesi ve hazmı güç yemekler tercih edilmemelidir.

Kusursuz bir davet sofrasında, masaya servis edilen her yemek kendi takımıyla yenilir. Her yemekte tabak, bıçak ve çatal değiştirmelidir.

Çatallar; Sivri kısımları üste gelecek biçimde, kullanış sıralamasına göre tabağın sol bölümünde olmalıdır. Tatlı çatalı ise, tabağın önünde ve sap kısmı sol tarafta olacak şekilde konulmalıdır.

Bardaklar her zaman tabakların sağında olmalıdır.

Sofranıza çiçek, mum veya dekoratif eşyalar koymayı düşünüyorsanız, bu yerleşimi misafirlerin yemek yemesine ve birbirini görmelerini engellemeyecek şekilde konumlandırın.

Mayonez, acı sos, ketçap ve hardal gibi soslar sofraya sadece kullanılacakları zaman getirilmelidir.

Biten yemek tabakları sağdan alınır, yerine gelen yeni yemekler sol taraftan masaya koyulur.

Sıcak yemekler ısıtılmış tabakta, soğuk yemekler ise soğuk tabakta verilmelidir.

Biberlik ve tuzluk, tabağın önüne ve sofranın ortasına gelecek şekilde konulur. Her misafir için farklı tuzluk ve biberlik olabilir.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply