Kelebek Mutfağım

Farkında Olmadan Uyum Sağladığımız Yeni Nesil Mutfak Trendleri

27 Eylül 2017

Hızla gelişen teknoloji, değişen trendler, hayatımızın tam orta yerine yerine yerleşen sosyal medya, bilgiye ulaşılabilirliğin ve satın alınan ürünlerindeki alternatiflerin artması mutfak alışkanlıklarımızı da değiştiriyor. İşte mutfakta farkına bile varmadan uyum sağladığımız yeni nesil trendler…

Her Şey Instagram’da Başladı: Bowl Yemekleri

Bowl yani kase yemekleri son yılların en trend gastronomi hakaretlerinden biri. Özellikle vegan, çiğ beslenme ve sağlıklı beslenme akımlarından çıkan bu trend neredeyse tüm yemek kültürünü etkisi altına aldı. Bowl trendinin bu kadar etkili olmasının sebeplerinden biri de Instagram ve Foodie’leri. Bu gastronomi trendine herkes o kadar uyum sağladı ki tüm dünyada ve Türkiye’de bowl restaurantları  bile açıldı. Peki nedir bu kase yemekleri? Aslında bowl kasesinin bildiğimiz kaselerden tek farkı biraz daha derin ve büyük olması. Ayrıca kasede servis edilen yemekler arasında bir ayrım da yok. Kahvaltı, tatlı, ana yemek gibi her öğün bu büyük ve derin kaselerde servis edilebiliyor. Siz de sabahları uyandığınızda kendinize granola, taze meyveler ve yoğurttan sağlıklı bir kase hazırlıyor musunuz? Ya da en sevdiğiniz filmin karşısına kase yemeğinizi alıp geçiyor musunuz? Hiçbirini yapmıyorsanız bile Instagram ‘ Keşfet’e tıkladığınızda kase yemekleriyle karşılaştığınıza eminiz. 🙂

Artık Suyu Böyle İçiyoruz

Su içmeye başlamak sağlıklı yaşama atılan en büyük adımdır. Son yıllarda yapılan araştırmalar suyun önemini her defasında tekrar tekrar kanıtlarken bir yandan oldukça sağlıksız bir hale gelen içecek tüketim alışkanlıklarımız suyla aramıza mesafe koydu. Suyla aramıza giren bu mesafeyi aşmak ve su içmeyi daha eğlenceli bir hale getirmek için bazı trendler ortaya çıktı. Özellikle sabah saatlerinde içildiğinde yağ yakımını da arttıran ‘ limonlu su’ bunlardan biri…

Kahvaltıda Devrim; Granola

Hızlı şehir hayatı, yoğun çalışma temposu ve vakit darlığı sebebiyle kahvaltı çoğu kişi için hafta sonuna özel bir kavram haline geldi. Bir süre öncesine kadar özellikle çalışan kesimin kahvaltı alışkanlıkları oldukça sağlıksızdı. Genellikle hazır ve yağlı yiyecekler tercih edilirken, kahvaltı alışkanlıklarını tamamen değiştiren ‘granola’ trendi Türkiye’de de başladı.

İlk olarak 1890 yılında Amerika’da geliştirilen granola, çiğ yulafın lapa haline getirildikten sonra fındık, her çeşit çekirdek ve kurutulmuş meyvelerle harmanlanmasıyla yapılıyor.

Mutfağa Hızlı Bir Giriş Yapan 3’lü: Chia, Kinoa, Karabuğday

Aslında bu üçlü son yıllarda spor yapma bilincinin artmasıyla hayatımıza girdi diyebiliriz. Sağlıklı yaşam trendinin yükselmesiyle birlikte düzenli spor yapanlar ve özellikle çalışan kadınlar chia, kinoa ve karabuğdaya ana ve ara öğünlerde sık sık yer vermeye başladılar. Kinoa, chia ve karabuğday kan şekerini dengelemesi, kolesterolü düşürmesi ve vücutta yağ depolanmasını önlemesi bakımından oldukça sağlıklı yiyecekler!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply