Genel Kelebek Mutfağım

Mart Ayına Özel Yemek Tarifleri

13 Mart 2018

Baharın gelişiyle havalar ısınmaya başladı. Bu güzel havaların tadını çıkarmak için kendimizi her fırsatta dışarda buluyoruz. Çünkü bahar demek; hareket etmek, hafiflemek ve bunun için de hafif yemek demek. Şimdi Mart ayına özel sebzelerden oluşan, hazırlaması çok uzun sürmeyecek yemeklerle baharın gelişini kutlama zamanı!

Mevsiminde tüketilen meyve ve sebzelerin faydalı bileşenlerinden daha fazla yararlanırız. İçinde bulunduğumuz Mart ayı, kuşkonmaz ve pancarı tüketmek için en uygun dönemdir. Bu nedenle sizin için bu sebzelerden oluşan 2 tarif hazırladık. Hem lezzetli, hem pratik, hem de hafif bu tarifleri mutlaka deneyin!

Kuşkonmaz Yatağında Fırın Somon

Malzemeler:

4 parça fileto somon

20 adet kuşkonmaz

400 gram brokoli

2 adet orta boy havuç

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 çay kaşığı tuz

Sosu için:

4 yemek kaşığı üzüm pekmezi

3 yemek kaşığı soya sosu

1 çay kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı esmer şeker

2 tatlı kaşığı susam

1 çay kaşığı karabiber

Kuşkonmaz pişirmenin ilk adımı, sap kısmındaki diken görünümlü kabukları keserek temizlemektir. Ardından büyüklüklerine göre ikiye bölebilirsiniz.

İsteğinize göre kesip parçaladığınız brokoli ve havuçları kuşkonmazlarla birlikte pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı ve tuz ekledikten sonra, önceden ısıttığınız fırında 220 derecede 7-8 dakika pişirin.

Sıra sosu hazırlamaya geldi. Bir kaseye bütün sos malzemelerini ekleyip iyice karışması için bir tel çırpıcı yardımıyla çırpın.

Fırından aldığınız sebzelerin üstüne fileto somonları yerleştirin. Hazırladığınız sosu bir yemek kaşığıyla malzemelerin üzerine ekleyin.

İlkbaharın hafifliğine uygun bu leziz yemeği 15 dakika fırında pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Pancar Kroket

Malzemeler:

1,5 adet kırmızı pancar

100 gram keçi peyniri

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 paket kabartma tozu

1+3/4 su bardak mısır unu

3 yemek kaşığı un

Kızartmak için:

3 su bardağı kızartma yağı

2 adet yumurta

3 yemek kaşığı galeta unu

4 yemek kaşığı un

Pancarları soyduktan sonra 10 dakika kadar haşlayın. Haşladığınız pancarları rendeleyin.

Harcı hazırlamak için derin bir kase alın. İçine pancarlardan başlayarak peyniri, baharatları, kabartma tozunu ve 1 su bardağı mısır ununu ekleyip karıştırın. Homojen hale gelene kadar karıştırdıktan sonra kalan mısır ununu da ekleyin ve yoğurun. Son olarak, karışıma 3 yemek kaşığı un ekleyin ve tekrar yoğurun.

Hazırladığınız hamuru pinpon topu büyüklüğünde yuvarlayarak kalan una bulayın. Tamamına şekil verdiğiniz hamuru 40 dakika buzdolabında bekletin.

Donmuş kroketlerimiz kızarmaya hazır. İşlem sırasında size yardımcı olması için galeta ununu, çırpılmış yumurtayı ve buğday ununu 3 ayrı kaseye koyun. Sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa buladığınız kroketleri, kızarmış yağın içine atın.

Çevirerek kızarttığınız pancarları tencereden alın ve yağını azaltmak için bir peçetenin üstünde bekletin. Daha sonra dilediğiniz bir sosla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply