Genel Kelebek Mutfağım

NİSAN AYINA ÖZEL YEMEK TARİFLERİ

18 Nisan 2018

Sağlıklı beslenmenin ve yaşam kalitenizi artırmanın sırrı; bütün sebze ve meyveleri tam mevsiminde tüketmektir. İklim koşullarına göre zamanında yetiştirilen sebze ve meyveler, hormonsuz oldukları için besin değerleri yüksektir. Taze malzemeleri kullanarak hazırlayacağınız yiyeceklerle bahar aylarında hafif yiyecek, hafif hissedeceksiniz.

Sizler için Nisan ayı tam zamanı olan sebzelerden; enginar ve bakla ile yapılan hafif bir zeytinyağlı tarifi ile yine mevsim meyvesi olan çilekten yapılan leziz bir tatlı tarifi hazırladık.

Baklalı Enginar

Nisan ayının gözdeleri enginar ve bakla ile yapılan bu tarife bayılacaksınız.

Malzemeler:

5 adet ayıklanmış enginar

300 gram iç bakla

1 demet dereotu

1 bağ taze soğan

1,5 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

1 adet taze sıkılmış limon suyu

5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay bardağı ılık su

Ayıklanmış taze enginar çanaklarını, kararmamaları için limon suyu ilaveli bol miktarda suda bekletin. Uç kısımlarını keserek ayıkladığınız taze soğanları incecik kesin.

Bol suyla yıkayıp kuruttuğunuz dereotunu ince ince kıyın.

Bir çırpıcı yardımıyla zeytinyağı, toz şeker, tuz ve taze sıkılmış limon suyunu karıştırın.

Suyunu süzdürdüğünüz enginar çanaklarını tencereye alın. Üzerine ayıklayıp duruladığınız iç baklaları ekleyin. Lezzeti artırmak için, üstlerini bolca doğranmış taze soğan ve dereotuyla kaplayın. Hazırladığınız zeytinyağlı, limon sulu karışımı enginarların üzerinden gezdirin.

Son olarak, tencereye az miktarda ılık su ekleyerek kapağı kapatın ve enginarlar yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın.

İster oda sıcaklığında, isterseniz buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis edin. Servis tabağına aldığınız baklalı enginarların üzerini dereotuyla süsleyebilir; ekstra zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Çilekli Milföy Tatlısı

Malzemeler

12 milföy hamuru

500 gr çilek

Krema için

3 su bardağı süt

2 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı un

1 paket vanilya

2 tatlı kaşığı mısır nişastası

2 yumurta sarısı

Pudra şekeri

Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın. Milföy hamurlarını çatalla delin ve üzerine yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Krema için, vanilya dışındaki tüm malzemeleri küçük bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kapatın ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın. Kıvamın koyulaşması için krema ılıyana kadar ara sıra karıştırmaya devam edin.

Çilekleri istediğiniz kalınlıkta doğrayın. Fırından çıkardığınız milföy hamurunun üstüne bir kaşık krema sürün. Üzerine çilekleri dizin. Üç kat olacak şekilde aynı işlemi tekrarlayın.

En üste bolca pudra şekeri serpin ve dilerseniz yine bir çilekle süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply